II Obert Internacional d'Escacs Actius "CAL BATISTA"

(Torneig vàlid per al XIX Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs 2023.)

El diumenge 21 de maig s'ha celebrat la segona edició del torneig actiu del Circuit Català "CAL BATISTA", a Bagà. La primera com a membre de ple dret del Circuit Català. L'any passat fou aspirant. El guanyador ha estat el GM armeni Karen Movsziszian del Sant Andreu. En segon lloc ha quedat l'MI català Lluís Maria Perpinyà del Colon Sabadell. I ha completat el podi el jugador d'Andorra i CM, Cristofer Luke. S'ha doblat la participació de l'any passat i una tercera part eren titulats internacionals, entre ells 3GM i 5MI.

El Campió Karen Movsziszian del Sant Andreu al centre de la imatge. A la seva esquerra l'Mi català, Lluís Maria Perpinyà del Colon Sabadell. A l'esquerra de la imatge el tercer classificat, el jugador andorrà CM, Cristofer Luke. Els acompanyen la Núria i el Ceci, organitzadors del torneig i que dirigeixen l'Hostal Cal Batista.
El Campió Karen Movsziszian del Sant Andreu al centre de la imatge. A la seva esquerra l'Mi català, Lluís Maria Perpinyà del Colon Sabadell. A l'esquerra de la imatge el tercer classificat, el jugador andorrà CM, Cristofer Luke. Els acompanyen la Núria i el Ceci, organitzadors del torneig i que dirigeixen l'Hostal Cal Batista.

Ha estat molt disputat. A la darrera ronda, i després de les taules entre els dos primers classificats a la taula 1, no estava clar qui guanyaria. Una victòria en el segon tauler de qualsevol dels dos jugadors, deixava el títol en mans del sorteig dels desempats ja que no tots eren favorables al Karen. Finalment han signat unes taules que els deixaven fora del podi als dos i donaven la victòria al jugador armeni.

Al migdia, a l'hostal, tots els jugadors que han volgut han pogut gaudir d'una barbacoa. A diferència de l'any passat que feia molta calor i calia buscar una ombra, aquest any no sols no ha fet sol, si no que amenaçava pluja. Per això hem tingut de dinar dintre l'hostal. Hi havia preparada una part del menjador per si plovia, però com que bastants jugadors i acompanyants s'han quedat, ha calgut habilitar algunes de les taules de joc. S'ha gaudit força (com podeu veure a la fotografia) i ha estat tot mil·limetrat de manera que a les quatre i un minut estava de nou la sala preparada i s'ha iniciat la sisena ronda. Durant el dinar s'ha sortejat entre els que estaven al menjador alguns obsequis de col·laboradors.

El matí havia acabat amb en Joan Pomés de líder en solitari després de guanyar als dos primers del rànquing. La tarda la començava enfrontant-se al tercer GM del torneig. Aquest cop no va poder ser i el Karen Movsziszian, que al matí s'havia deixat un punt amb en Marc Narciso, va guanyar i es col·locà líder. Ja no es va aixecar de la primera taula i del lideratge del torneig.

Aquest any es va donar un premi als dos millors equips. Eren unes medalles per als tres millors jugadors del club. El subcampió fou el Peona i Peó i l'equip campió va ser el de Geva-Cea, d'Andorra.

Per acabar la cloenda, l'Hostal Cal Batista va sortejar entre els jugadors assistents una estada d'una nit romàntica al mateix hostal i que se la va endú el jugador de l'Agustí, Xavier Rodríguez.

Ara a preparar la III edició, que si tot va normal, serà el diumenge 20 de maig de 2024. Esperem que repetiu i que vingueu acompanyats. Ens veiem el 2024.