VI Torneig Internacional de La Pobla de Lillet

del 3 a l'11 d'agost de 1996

El Torneig va ser guanyat pel colombià Gildardo García una ronda abans del final, segon el català Josep Oms i tercer V. Lukov de Bulgària El nombre de classificats va ser de 49. A mitjans d'any mor el president del club, Jesús Zapatero, i agafa les regnes Sr. José Montoro fins que l'any vinent es celebrin eleccions.

El diumenge 6 d'agost es va fer el torneig de ràpides. El va guanyar l'MI de Manresa Joan Mellado que en aquell moment portava 3 de 3 en el torneig juntament amb 12 jugadors més. Aquestes partides ràpides el diumenge al matí es convertiren durant molts anys en un clàssic del Torneig de La Pobla. Aquesta ratxa de victòries es va trencar i després de la ronda de la tarda, només va quedar en Gildardo García amb la totalitat dels punts.

En un article del Regió 7 del 10 d'agost de 1996, un dels participants d'Islàndia, al llindar del Pol Nord, en Johann Ragnarsson, explicava: "sóc afeccionat als escacs des de ben petit. A Islàndia es fan grans tornejos d'escacs perquè és un dels esports amb més pes després de l'handbol. Fa un any vaig començar a sentir interès per la llengua espanyola. Vaig veure que durant les vacances d'estiu podia fer grans progressos i per això vaig decidir fer un viatge. Vaig aconseguir una revista d'escacs espanyola i vaig veure l'anunci del torneig de La Pobla de Lillet i vaig decidir apuntar-m'hi. Jo estava acostumat als vuit graus de temperatura que feia a Reykjavik. Quan vaig aterrar a l'aeroport de Barcelona i hi havia trenta graus de temperatura va ser un canvi una mica fort per al meu cos, però aviat m'hi vaig acostumar".