SETMANA ESCAQUÍSTICA: 1959

Davant la falta de patrocini econòmic, el 1959 no es va poder continuar amb la celebració dels Torneigs Nacionals, però convenia mantenir l'ambient i que no baixés l'atenció pels Escacs i així els habitants del poble van organitzar una "Setmana escaquística" de divulgació amb variades manifestacions. Així, del 20 al 22 de Juliol el fort jugador Francisco Ballbé, que va substituir a Jaime Mora en principi anunciat, va donar diverses sessions de simultànies, l'última de les quals en col·laboració amb José Ridameya. Al dia següent, el 23 a les 10 de la nit, aquest últim va comentar una partida amb la característica que es concedia una puntuació a determinades jugades, i el jugador que aconseguís un Major nombre de punts se li feia lliurament d'un Premi. Durant els tres primers dies, a més, es van representar pel·lícules una vegada acabades les simultànies. Entre els dies 24 i 26 es va jugar un Torneig eliminatori, amb els següents resultats:

24 de juliol de 1959 -Pati del Casal Catòlic
24 de juliol de 1959 -Pati del Casal Catòlic

Jugadors, organitzadors i simpatitzants

A la fila de dalt es distingeix Puig, Franquesa i Ridameya

I a la primera fila veiem, entre d'altres, a Garriga, Matías de Llorens, A. Ribera, Beltrán, Barnola i Vila Sala.

Quarts de final

De Llorens 0 - Ángel Ribera 1

Ridameya 1 - Ricardo Ribera 0

Puig 1 -Vila Sala 0

Beltrán 1 - Lillet 0

Semifinal

Ángel Ribera 1 - Ridameya 0

Beltrán 1 - Puig 0

Final

Ángel Ribera 1 - Beltrán 0

La classificació final va ser:

  1. Ángel Ribera
  2. Alejandro Beltrán,
  3. Pedro Puig,
  4. José Ridameya,
  5. Matías de Llorens,
  6. Salvador Vila Sala,
  7. C.A. Lillet,
  8. Ricardo Ribera.

El dia 26 a la tarda es va jugar un matx a 17 taulers, entre el Club Escacs Lillet i una selecció de les comarques de Berga, Manresa, Vic i Ripoll. Els participants en el torneig van reforçar al Club Escacs Lillet i la comarca també es va reforçar amb alguns jugadors, entre ells Luis Coll, l'excel·lent jugador del Barcelona. En l'equip de la comarca hi havia bastants representants del Club d'Escacs de la Farga de Bebié. El resultat va ser favorable al Lillet per 10 punts a 7 i els jugadors de l'equip vencedor van rebre una medalla commemorativa.

Matx del 26 de juliol de 1959
Matx del 26 de juliol de 1959

A les 9 de la nit del dia 26 es va celebrar l'acte de lliurament de Premis. A l'acte va assistir el President de la Federació Catalana, Ricardo A. Oller, qui va ser obsequiat per l'Organització amb un pergamí com a expressió de gratitud pel suport que el Club Lillet rep.

A la fi de Desembre comença el II Torneig local per equips que acaba el mes següent del nou any.

1960

Durant el nou estiu de 1960 i davant la falta d'organització d'una nova prova "Nacional", els habitants del poble, per a no perdre el "cuquet" de la seva tradició escaquística, van organitzar una doble sessió de simultànies a càrrec de José Ridameya i Salvador Vila Sala (aquest en la modalitat "a la cega"), concretament els dies 13 i 14 d'Agost, tal com pot veure's en el següent anunci:

A partir de 1960 la entitat va dedicar els seus esforços a la divulgació i promoció dels Escacs entre la joventut organitzant tornejos estiuencs, infantils o trobades amb localitats veïnes. El president de 1960 a 1965 va ser el Sr. Alenta Masip, mestre de professió. A partir de 1965, ho va ser Antonio Moreno però l'activitat va començar a decaure.