XIV Edició. Any 2014

L'any 2014, La Pobla de Lillet es va voler afegir als actes de commemoració del Tricentenari. Així, el dia 3 d'agost de 2014, (primer diumenge d'agost a les 10h de la nit, dia i hora habitual), es va fer la tradicional partida vivent. Aquest any es va traslladar de la edat mitjana, amb el comte Matamala, als fets que varen tenir lloc durant el final de la guerra de Successió. Els personatges varen lluir un nou vestuari fet per a l'ocasió per les veïnes del poble i ambientat en l'època. Les figures varen encarnar personatges reals que participaren al setge de la ciutat de Barcelona.

En el següent botó trobareu la pel·lícula d'aquesta partida amb els vestits del tricentenari.

CRÒNICA PUBLICADA AL REGIO 7 (5 d'agost de 2014)

Història i escacs es van fusionar un any més a la Pobla de Lillet en una nova representació de la partida vivent que s'organitza paral·lelament a l'Open Internacional que se celebra en aquesta població del Berguedà.

Diumenge a la nit, amb la climatologia favorable, a la plaça de l'Ajuntament es va reproduir la rendició dels catalans davant l'exèrcit borbònic de Felip V en el setge de Barcelona l'11 de setembre del 1714 davant d'una gran expectació, amb més de 500 persones, que va omplir les localitats previstes al centre de la vila. Va ser en aquest cas una partida amb una clara intencionalitat política i reivindicativa amb els figurants vestits de l'època representant en les corresponents figures d'escacs personatges de la guerra de Successió com ara Carles d'Àustria, el mateix Felip V, Rafael Casanova Maria Lluïsa Gabriela de Savoia, entre altres. Així, en motiu del Tricentenari, el Club Escacs Lillet ha fet un esforç logístic, sobretot quan a vestuari, per donar relleu a la partida vivent d'enguany, que com es pot suposar va tenir com a perdedors els catalans.