Edicions modernes

A la dècada dels 50, després de la fundació del club, es varen celebrar els Tornejos Nacionals amb les principals figures del moment.

A partir del 1960 fins primers dels setanta, sembla que l'activitat, poc a poc va baixar encara que es de suposar que no es va abandonar del tot. Fou el 1972 quan José Mª Gutiérrez Dopino, que havia viscut al poble i que va emigrar a Alemanya, va donar-hi un nou impuls.

A principis dels anys 90, després de 33 anys de parèntesi, es varen iniciar els Tornejos Oberts d'Escacs de renom. Aquí posarem el màxim d'informació possible (participants, classificacions, resultats, activitats paral·les i algunes imatges). Si algú disposa de material que ens pugui ajudar a ampliar aquesta informació, ens ho podeu fer arribar.

Hem agrupat les diferents edicions de 10 en 10 anys, S'ha posat el podi de cada edició i clicant a la imatge del podi s'arriba a la informació d'aquella edició.

Hi ha cròniques, classificacions i resultats de molts anys a AjedrezND, la web de Toni Ayza. Posteriorment, també les cròniques d'Alejandro Melchor al Butlletí de la Federació. Actualment a Chess-results hi ha totes les dades dels tornejos, però falten els primers anys del 1991 al 2000. Ja hem aconseguit les classificacions de totes les edicions excepte la primera del 1991. També tenim la majoria dels informes arbitrals. S'ha penjat una primera estadística de tots els jugadors que han jugat o s'han inscrit a les diferents edicions. Tant als Grups A com als B o altres que s'han fet (Juvenil, Campionat femení, Ràpides). Ara estem refent tots els aparellaments amb els ELO internacionals i ELO català. De moment s'han posat del 1992 al 2003. Evidentment s'ha posat el que hi ha als papers, però hi ha alguns rànquings i alguns aparellaments una mica estranys, però només tenim les dades escrites. Cada àrbitre te una manera de fer el rànquing, barrejant ELO, per FIDE o FEDA o CATALÀ,...