VII Torneig Internacional de La Pobla de Lillet

del 13 al 21 d'agost de 1997.

Aquest 1997 va ser un dels anys de més participació (127 jugadors inscrits -119 reals-).  Aquest any va coincidir amb el 700 aniversari de la carta de Franqueses i Poblament de la Pobla de Lillet.

Juntament amb l'informe arbitral i els papers de la 7a edició, s'ha trobat una crònica anònima, feta just acabar el torneig. La reproduïm a continuació:

"La setena edició del Torneig internacional de La Pobla de Lillet ha estat la més important en quant a qualitat, comptant amb quatre GM i set MI. Cal tenir en compte la participació de més de 120 jugadors de 10 països diferents. El torneig s'ha disputat amb total normalitat, no hi ha hagut cap incidència, per tant considerem que ha estat un èxit en tots els aspectes.

La competitivitat ha estat molt elevada havent-hi 7 jugadors empatats amb 7 punts, 4 amb 6,5, 9 amb 6 punts,... Walter Arencibia (GM 2550, Cuba) s'ha proclamat campió en el seu primer any de participació. El manresà Joan Mellado s'ha situat en quart lloc en mig dels Grans Mestres, fent una destacada actuació.

Paral·lelament al torneig individual es va celebrar la competició per equips de 4 participants. La classificació final ha estat la següent:

• 1er Andorra ......................... 25 punts.
  • 2n Barberà...........................21 punts.
  • 3er Madrid......................... 20,5 punts.
  • 4rt Catalunya E.C................19 punts.
  • Lillet........................................ 19 punts

Avui divendres s'ha fet el repartiment de premis i trofeus amb l'assistència de les autoritats municipals, pubilles i gent del poble en general.

La organització del Torneig, basant-se en l'èxit de la convocatòria d'enguany, té la pretensió que l'any vinent el nostre OPEN estigui inclòs dins del circuit català d'escacs.

ANECDOTARI:

• El participant més jove, Zeus Lozano de 10 anys i andorrà, se n'ha endut 2 punts en la classificació final.
  • El participant de més edat, va ser el senyor Ramon Trias amb 85 anys i que va aconseguir 5 punts.
  • Arencibia i Marin van se els únics participants imbatuts.
  • Els clubs amb més participants han estat C.E. Bergadà i Peones i Peons (de Barcelona) amb 8 participants.

Cal destacar l'esforç realitzat per Andreas Diembeck (Alemanya) que va recorre més de 1000Km. En bicicleta per venir a participar al Torneig. L'organització va decidir atorgar-li un trofeu per la seva anècdota esportiva."