XVII Torneig Internacional de La Pobla de Lillet

del 2 al 10 d'agost de 2007

L'Open de La Pobla arriba a la seva dissetena edició. Aquest artesanal torneig cada any reuneix jugadors i jugadores, disposat a passar uns dies d'agost fresquets, gaudint del seu esport favorit i d'una oferta turística a bons preus.

Està prevista la retransmissió en directe dels primers taulers.

Aquest any l'àrbitre és el AI basc Mikel Larreategui.

La participació d'aquest any és d'uns 60 jugadors, molts d'ells habituals del torneig. La Pobla ja s'ha engalanat per rebre els participants amb les banderes als carrers. Aquest any a més de la ja tradicional partida vivent, hi ha altres activitats preparades, com unes simultànies a càrrec de les dues campiones del Món femenines sub-14 i sub-16 que participaren en el torneig.

Ronda 1

Amb una mica més de 60 jugadors va començar l'Open de La Pobla, cap sobresalt en els primers taulers on els favorits van sumar el primer punt, alguns amb més dificultat que d'altres, Movsziszian va derrotar a Josep Flores després d'un sospitós sacrifici, mes paciència van haver de tenir Kogan i Mirzoev que van veure com els seus oponents els aguantaven bé la partida, però al final la perícia d'Kogan i un error del rival d'Mirzoev els van donar el punt.
A la nit simultànies al carrer a càrrec de les dues campiones del Món d'edats georgianes que disputen el torneig, tot i que entre els 36 oponents es van colar alguns experimentats jugadors i que algun mestre va actuar d'ex-tranquis d'assessor dels oponents, les georgianes van aconseguir 31 victòries i cinc taules, que diu molt de la qualitat d'aquestes joves jugadores.
Gran ambient d'Escacs a La Pobla on l'Ajuntament té el projecte de crear una escola d'Escacs per als nens i nenes del poble. Ahir ja vam veure a alguns movent les peces amb veritable afició.

Ronda 2

Els mestres segueixen patint però la majoria s'anoten el punt, només Tomy Asis s'ha deixat mig davant de Joan Nogué. Kogan ha tornat a guanyar un final de cavall i peons que per moments semblaven taules davant de Josep Basas. A Mirzoev se li ha tornat a aparèixer Pare Noel amb mig punt, en una posició de taules mortes amb Garcia Miracle, i Thomas Luther ha guanyat una posició molt compromesa davant Llorenç Canal.

Demà a la tercera ronda es comencen a trobar els mestres en els primers taulers.

Ronda 3

Els quatre GM's han complert el pronòstic i han sumat els tres primers punts, en el grup de líders només s'ha colat la georgiana Sopio Nikoladze que va derrotar Eva Moser. Al matí es va disputar el tradicional partit de futbol en què va vèncer el combinat del Peona i Peo, A la nit la festa de la plaça del Capdavall, que és la particular Bermudes Party de l'Open de La Pobla.

Rondes 4 i 5

Azer Mirzoev és el flamant líder del torneig amb 5 de 5. Mirzoev al qual un equip de televisió li està fent un seguiment individualitzat en el torneig, sembla motivat per la càmera que segueix la seva partida i s'ha mostrat de moment infal·lible.

El diumenge al matí es van disputar les ràpides que va vèncer Marc Capellades per millor desempat que Marc Pascual i David Ayza.

A la nit vam poder assistir a una nova representació de la partida vivent de La Pobla. Any rere any aquesta representació ha anat millorant en la seva posada en escena i realment ha arribat a un nivell professional. Aquest any la mateixa partida es podrà veure el dia 25 d'agost a la plaça Bonet i Moixí al costat de les Cotxeres de Sants amb motiu de l'Open Internacional i de les Festes de Sants.

El moltíssim públic que va abarrotar la plaça de l'Ajuntament de La Pobla, va poder gaudir de l'enfrontament de les tropes dels Mataplana i dels gascons.

Ronda 6

Mentre a Badalona falla l'aire condicionat, a La Pobla, Sant Pere l'ha posat massa fort, les tempestes pirinenques van fer acte de presència i el Llobregat baixava a tota pastilla, però contràriament al que és habitual per aquests paratges, no hi va haver talls del fluid elèctric, aquest any tots se'ls ha quedat Barcelona, ​​amb l'aire romàntic que queda fer jugades secretes, o acabar la partida a la llum de les espelmes.

Azer Mirzoev signa les seves primeres taules i es manté al capdavant de la classificació. La jove Sopiko va derrotar a Tomy Asis i està a mig punt del líder. Ahir vam saber que Simon es va rendir el dia anterior en posició de taules mortes, com va verificar el mòdul Fritz. Tots, menys l'expresident Flores, vèiem mat, Simon inclòs, que per alguna cosa es va rendir.

Ronda 7

Mirzoev segueix líder una ronda més després de signar unes noves taules. Avui se les veurà amb Tomy Asis que ahir va derrotar a Escofet que estava realitzant un gran torneig.
Tot el contrari que aquest cronista que està realitzant autèntiques vacances de jugar a escacs, i només es dedica a moure les peces, això sí encara recordo com van i no he fet cap il·legal.
Movsziscian va derrotar a Nikoladze amb qualitat de menys i Kogan va guanyar a Eva Moser
Alguns dels participants s'han dedicat a seguir les excursions gratuïtes programades per l'Ajuntament a diversos paratges dels voltants de La Pobla.

Ronda 8

La ronda 8 va ser decisiva ja que Tomy Asís va guanyar Mirzoev i de retruc va ajudar Kogan a col·locar-se com a líder del Torneig, ja que per la seva part havia guanyat a Sopio Nikoladze.

Ronda 9

A la darrera ronda Tomy Asís, que va ser el millor jugador català amb 6 punts, va perdre contra Arthur Kogan, el qual d'aquesta manera s'adjudicà el Torneig amb 7,5 punts. En segona i tercera posició van quedar respectivament Azer Mirzoev amb 7 punts i Karen Movsziszian amb 6,5 punts.

Cal destacar també la bona actuació del jugador català Maurici Tarragó que va aconseguir 6 punts dels 9 possibles. I per últim s'ha de destacar un fet que no sol passar en aquest torneig que és la d'aconseguir normes de titulacions internacionals. Van ser dues les normes aconseguides per part de les jugadores georgianes. Per una banda, norma de WGM per part de Sopio Nikoladze i norma també de WMI per Sopiko Guramishvili.

En definitiva, gran nivell escaquistic, diverses activitats relacionades amb els escacs, una climatologia immillorable per al més d'agost, un magnífic menjar, la possibilitat de gaudir de la muntanya i un ambient immillorable que respira escacs i natura per tot arreu.