XVIII Torneig Internacional de La Pobla de Lillet

del 2 al 10 d'agost de 2008

L'Open de La Pobla arriba a la seva divuitena edició. Aquest artesanal torneig cada any reuneix jugadors i jugadores, disposats a passar uns dies d'agost fresquets, gaudint del seu esport favorit i d'una oferta turística a bons preus.

Està prevista la retransmissió en directe dels primers taulers
Ronda 1

Va arrencar La Pobla amb tots els jugadors a la Sala de ball La Flor, a diferència d'altres anys que els primers taulers jugaven a la sala del pis superior. Aquesta nova fórmula dóna mes ambient al torneig i facilita enormement les tasques de la àrbitre Nerea Mauleón. La primera ronda no va estar exempta de sobresalts i dos dels MC's del torneig van perdre davant rivals amb molt menys Elo. Marc López va guanyar a Adrian Pérez Campos i Daniel García Castellote a Jaume Gallart. Només una incompareixença, el que deixa al torneig amb 63 participants.

A la nit, el ball en una de les places del poble, com cada dissabte, van permetre veure a diversos escaquistes exercir els seus dots per al ball i al secretari de la FCE Pepo Viñas, que està de visita, exercir els seus dots com a cantant, amb la seva potent veu va arribar a tapar al cantant de l'orquestra que estava armat amb un potent equip d'amplificació, davant l'alegria dels veïns del poble.

Ronda 2

Els favorits van passar la segona ronda sense sobresalts i estan tots amb dos punts,
La llei del Elo va ser implacable en els primers taulers i per trobar algun resultat contra pronòstic cal baixar fins al tauler 13 on Marc López va signar taules amb Josep Maria Torner.
A la nit una nova edició dels escacs vivents de La Pobla de Lillet, les tradicionals batalles entre els Mataplana, senyors de La Pobla i els barons gascons, es va saldar aquest any en victòria dels últims, gràcies a una partida Topalov Kaspàrov, molt de l'estil d'aquests jugadors.
Gran ple a la plaça de l'Ajuntament amb l'alcaldessa de La Pobla presidint l'esdeveniment, magníficament ambientat.

Ronda 3

Van aparèixer les sorpreses, Roi Reinaldo es va deixar un mat en dos i va haver d'inclinar el seu rei. Ana Matnadze i Manel Granados també es deixen mig punt en aquesta ronda.

Ronda 4

La normalitat en els resultats en aquesta ronda ha deixat a Mirzoev i Movsziszian líders del torneig, els titulats que van ensopegar ahir, avui s'han recuperat.

Ronda 5

La cinquena ronda va portar l'enfrontament entre els números 1 i 2 del torneig, però la partida va acabar abans del previst, ja que un error de Movsziszian el va deixar en una posició perduda a la jugada 14. Mirzoev amb aquesta victòria aconsegueix el liderat en solitari. Mariam Danelia va derrotar a Lluís Oms en una partida que es va decidir en les dificultats i on a Lluís se li va escapar una continuació guanyadora.

Ronda 6

Ann Matnadze va frenar amb unes taules a Mirzoev després d'arribar a un final de torre i cavall de Mirzoev contra torre d'Ann. La partida va ser l'última a acabar, ja que a l'Ann se li va oblidar reclamar a la 50 i van jugar com 70 jugades d'aquest tediós final. Victòries de Reinaldo i Movsziszian que recuperen posicions.

Ronda 7

Només les tres georgianes segueixen l'estela de Mirzoev que lidera amb mig punt d'avantatge sobre Ann Matnadze. Mirzoev ahir es va desfer de Roi Reinaldo i Ann Matnadze va derrotar a Karen Movsziszian després que aquest desaprofités una magnífica oportunitat de adjudicar-se la victòria.

A la nit simultànies a càrrec de les campiones del món d'edats Mariam Danelia i Sopiko Guramishvili, que no només es van haver d'enfrontar cadascuna a quinze jugadors, sinó també als nombrosos "pipes" que des de la fila de darrere, actuaven d'assessors en una nova modalitat de "advanced simultànies".

Azer Mirzoev va fer bo els pronòstics i va vèncer en la XVIII Edició després d'aconseguir el liderat a la ronda 4 i no abandonar-lo, aconseguint uns espectaculars 8 de 9 (només dues taules), Movsziszian va ser el segon avantatjant per desempat al gallec Roi Reinaldo. Van participar 9 titulats d'un total de 63 inscrits i van destacar les campiones mundials per edats Sopiko Guramishvili i Mariam Danelia, tutelades per la WMI Ann Matnadze.