XXVII Torneig Internacional de La Pobla de Lillet

De l'1 al 9 d'agost de 2017

La XXVIIa edició del Torneig ha estat marcada per la gran participació (113 jugadors participants). És un record dels darrers anys i la primera vegada que es superen els 100 jugadors reals en aquest segle. Tal com s'ha dit, el rècord es va aconseguir el 1997 amb 129 jugadors. El rècord es va aconseguir el 1997 amb 129 jugadors. Aquest any s'hagués pogut batre si tots els inscrits al final haguessin pogut participar, però per diverses raons es produïren algunes baixes.

A nivell esportiu, el GM d'origen armeni Karen Movsziszian, actual jugador del Club d'Escacs Sant Andreu, ha guanyat novament una edició de l'Obert Internacional d'escacs de la Pobla de Lillet, i és que ja en van dues de consecutives. O dit d'una altra manera: tres en els últims quatre anys. El fill predilecte de La Pobla s'ha imposat amb solvència sumant vuit punts en nou partides, acabant el torneig imbatut cedint tan sols dues taules. Movsziszian no ha defraudat i, complint amb la responsabilitat de ser l'u del rànquing, ha estat superior als seus perseguidors. El número dos del rànquing, el també GM del Sant Andreu Miguel Muñoz, l'ha seguit a un punt, mentre que el Mestre FIDE madrileny Cristian Aranda ha completat el podi amb sis punts i mig.

Pel que fa al Grup B, victòria de Ramon Capelles, jugador de l'Avinyó, amb set punts en nou partides. Jaume Camprubí, del Banyoles, ha estat la nota positiva del torneig, sorprenent la majoria amb la seva segona posició a tan sols mig punt del líder. Maria Concepción Canela, del Mataró, ha estat finalment tercera amb els mateixos punts que el segon. Aquests dos últims han entrat al podi per millor desempat que el jove Albert Girona, de la Selva del Camp, qui, després de no ser aparellat en les dues primeres rondes, ha sumat sis punts i mig en set partides.

Aquest any, la quarta edició del concurs de puzzles que es va consolidant, també va fer ple i varem tenir llista d'espera. Es disposava de 20 puzzles i encara en varen faltar. Des de la primera edició hi ha una parella que ve especialment per participar-hi, i cada cop hi ha més afeccionats als puzzles que tenen el primer dissabte d'agost marcat en vermell per pujar (o baixar en el cas d'Andorra) a La Pobla.
A més de la gran participació, que va obligar a utilitzar altre cop la sala del casal d'avis, hi han hagut algunes novetats a l'entorn del torneig. Primer, la creació d'aquest web, nou mitjà de comunicació entre el club i el Poble amb la família escaquista que ens visita cada any. Es van consolidant les activitats paral·leles al torneig. Tant la partida vivent com les simultànies fetes els darrers anys pel Karen Movsziszian , son ja un clàssic.

Cinc parelles varen aconseguir acabar el puzzle abans de les dues hores.

  • En primer lloc i amb record de temps, les germanes Isabel i Pilar Sonsona (48' 20")
  • En segon lloc una parella d'Andorra Javier Parra i Meri Quintana (1h 11' 15")
  • En tercer lloc en Lluís Valenzuela i David Estruch (1h 15' 22")
  • La quarta posició per les fidels participants Falgàs Rusiñol i Gemma Pla (1h 33' 35")
  • La cinquena parella que va completar el puzzle, la Montserrat Sonsona i la Carla Soler (1h 55' 28")

L'altra novetat important d'aquest any, ha estat el Torneig de Tennis Taula. Aquesta primera edició va ser tot un èxit ja que estava previst per a 16 jugadors en quatre grups i es varen apuntar 18 jugadors. En algun grup es va tenir de fer una eliminatòria prèvia.

Finalitza una edició memorable.