2022. Activitats paral·leles

 • TANCAT:

A imatge dels primers torneigs fets pel club els anys 50, hi haurà un tercer Grup al torneig i que consistirà en un tancat de jugadors aficionats, però dels més fidels a La Pobla. No hi haurà premis, si no un record per a tots els participants.

 • FUTBOL:

Una altra de les activitats clàssiques del torneig és disputar un partit de fútbol entre els jugadors i acompanyants del torneig.

 • CONCURS DE PUZZLES:

Aquest any ja serà la VII edició del concurs de puzles que ja s'ha convertit en un clàssic tant per a la gent del poble, com pels participants a l'obert. Fins i tot s'ha convertit en una data fixa d'alguns semi professionals d'aquest tipus de concursos.

 • · TENNIS TAULA:
Aquest any ja serà la cinquena edició. Una altra activitat que es va consolidant.
 • TORNEIG DE RÀPIDES:

Seguim amb la recuperació del tradicional torneig de ràpides que es feia el diumenge al matí. Igual que a les anteriors edicions, aquest any hi haurà premis en espècies. A més, per primer cop formarà part del "XXII Circuit d'escacs de la Catalunya Central". Per això, adaptarem les bases al reglament d'aquest Circuit.

Les inscripcions al concurs de puzles i al tennis taula, les podeu realitzar en el mateix formulari de la inscripció al torneig que trobareu a la web del club:

(https://escacs-lillet.webnode.es/)

A les ràpides també us podeu inscriure al fer la inscripció al torneig, però els que només vingueu a les ràpides, trobareu un formulari específic.

ACTIVITATS CULTURALS

 • CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL FESTIVAL D'ESCACS DE LA POBLA DE LILLET

En col·laboració amb el Centre d'Estudis Lillet es farà un concurs de fotografia durant el Torneig d'Escacs.

BASES

TEMÀTICA: Les fotografies han d'estar fetes en el torneig d'escacs o en qualsevol de les activitats paral·leles que s'han organitzat (presentació del llibre, exposició, partides llampec, tennis taula,....).

No seran acceptades fotografies d'estudi fetes amb elements d'escacs (peces, taulers, rellotges,...) fora del context del torneig (carrer, monestir,...). 


 • LLIBRE:

Publicarem un llibre sobre la història del Club d'Escacs Lillet amb el títol:

Els Escacs a La Pobla de Lillet - 1950-2021 -

Es podrà comprar a la sala de joc o en alguns locals del poble.

 • EXPOSICIONS:
 • Es farà una exposició amb alguns objectes i fotografies del club i de les activitats que s'han fet en aquests més de setanta anys.
 • A la sala de joc es posarà una exposició sobre Arturo Pomar, el primer GM de l'estat, nen prodigi en el seu moment i que va venir el 1991 en la primera edició del Torneig Internacional i feu simultànies.
 • Es tornarà a posar l'exposició "Art i Escacs". Aquest any es podran comprar els quadres signats i numerats.
 • EXCURSIÓ:

Rememorant les excursions que es feien els anys 50 o a les primeres edicions del Torneig Internacional, es farà el 8 d'agost una visita guiada a Gombrèn per veure en primer lloc, el Museu del Comte Arnau on es poden veure els objectes trobats durant les excavacions del 1986 i posteriors al Castell de Mataplana i on aparegué una peça d'escacs (Alfil) entre altres objectes.

L'excursió es completa amb la visita del Gorg del Banyuts, indret on cada nit surt el Comte amb el seu cavall de flames per vagar per aquestes contrades.

I la visita guiada s'acaba al castell-palau dels Mataplana (SXI-SXIV), una de les famílies nobles més importants i influents de la Catalunya Medieval.

La visita comença a les 11h a Gombrèn, davant l'església. Podeu anar-hi directament, o quedem a les 10:15h a La Pobla de Lillet davant la Fonda Cerdanya on hi haurà diferents cotxes per si algú no en disposa.

El cost és de 7€ per persona. Us podeu apuntar en el formulari al fer la inscripció, o durant les tres primeres rondes de l'Obert.